• 1 z 4
 

Burundi Kibingo

Neohodnoceno
 

Skvělá  africká káva odrůdy arabica  Red Bourbon zpracovaná metodou honey (medová). Metoda zpracování honey  je kombinací metod fully washed (promyté) a natural (suché). Tato metoda zpracování kávy má za následek, že káva v šálku chutná po medu či třtinovém cukru.

V jemné plné chuti převládají ovocné tóny citrusů, květin a čokolády, acidita střední, v ústech přetrvává  dlouhá dochuť. Vhodné jak na přípravu filtrované kávy, tak i espressa. 

Oblast: Kayanza. nadm. výška : 1700-1900 m.n.m.

Cupping skóre: 84 bodů

Dostupnost Zvolte variantu Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem
hrubost mletí
hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
245 Kč 245 Kč 245 Kč 245 Kč 245 Kč 245 Kč 245 Kč 480 Kč 480 Kč 480 Kč 480 Kč 480 Kč 480 Kč 480 Kč 950 Kč 950 Kč 950 Kč 950 Kč 950 Kč 950 Kč 950 Kč od 245 Kč
213,04 Kč 213,04 Kč 213,04 Kč 213,04 Kč 213,04 Kč 213,04 Kč 213,04 Kč 417,39 Kč 417,39 Kč 417,39 Kč 417,39 Kč 417,39 Kč 417,39 Kč 417,39 Kč 826,09 Kč 826,09 Kč 826,09 Kč 826,09 Kč 826,09 Kč 826,09 Kč 826,09 Kč od 213,04 Kč bez DPH
   
Kód produktu 161/ZRN 161/503 161/504 161/505 161/506 161/507 161/508 161/ZRN2 161/509 161/510 161/511 161/512 161/513 161/514 161/ZRN3 161/515 161/516 161/517 161/518 161/519 161/520 Zvolte variantu
Kategorie Afrika
Záruka Minimální trvanlivost 3 měsíce od data pražení
 

Během sezóny sklizně je veškerá káva selektivně ručně sbírána. Většina rodin má pouze 200 až 250 stromů a sklizeň provádí téměř celá rodina. Zajištění kvality začíná, jakmile zemědělci dodají své třešně. Třešně se za stálého dohledu zpracovávají za mokra. Drcení, doba fermentace, promývání, třídění v kanálech a konečné namáčení je pečlivě sledováno. 

Po roztřídění je třešeň rozvlákněna do 6 hodin od dodání. Stroj dokáže zpracovat až 3 tuny třešní za hodinu. Během rozvlákňování je třešeň rozdělena na vysokou a nízkou kvalitu hustotou na 3-diskovém rozvlákňovači Mackinon vybaveném dalším separačním diskem. Káva se poté fermentuje ve vodě z blízkého proudu po dobu 10-12 hodin, v závislosti na teplotě okolí. Vyškolení agronomové pravidelně kontrolují fazole ručně, aby bylo zajištěno, že je fermentace zastavena v pravý čas. 

Po dokončení fermentace prochází káva promývacími a třídicími kanály. Jak fazole protékají, dřevěné tyče, které jsou položeny přes kanál, zabraňují průchodu fazolí specifické hustoty. Tyto pruhy jsou rozmístěny napříč kanálem. Zatímco první blokáda zastaví nejhustší fazole, další je uspořádána tak, aby zastavila druhé nejhustší fazole atd. Celkově kanál rozděluje fazole do sedmi tříd podle hustoty. Po umytí se tento pergamen nalije na dřevěné podnosy nebo nylonové pytle a přenese se na sušicí stoly, každý v samostatné skupině kvality. Každý podnos a nylonový sáček pergamenu si uchovávají značku sledovatelnosti se všemi informacemi.

Fazole jsou poté transportovány na sušicí stoly, kde budou pomalu 2-3 týdny schnout.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: