• 1 z 4
 

Etiopea Gera Qoree Gr. 1

Neohodnoceno
 

Tato 100% Arabica z kraje Djimma zpracovaná mokrou metodou (washed) se v chuti vyznačuje tóny květin, kakaa a citrusových plodů. Acidita střední, vhodná na přípravu espressa, filtru a french pressu.

Nadmořská výška 1975 m.n.m..

Cupping skóre : 85 

Dostupnost Zvolte variantu Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem
hrubost mletí
hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
215 Kč 215 Kč 215 Kč 215 Kč 215 Kč 215 Kč 215 Kč 405 Kč 405 Kč 405 Kč 405 Kč 405 Kč 405 Kč 405 Kč 800 Kč 800 Kč 800 Kč 800 Kč 800 Kč 800 Kč 800 Kč od 215 Kč
186,96 Kč 186,96 Kč 186,96 Kč 186,96 Kč 186,96 Kč 186,96 Kč 186,96 Kč 352,17 Kč 352,17 Kč 352,17 Kč 352,17 Kč 352,17 Kč 352,17 Kč 352,17 Kč 695,65 Kč 695,65 Kč 695,65 Kč 695,65 Kč 695,65 Kč 695,65 Kč 695,65 Kč od 186,96 Kč bez DPH
   
Kód produktu 215/250 215/251 215/252 215/253 215/254 215/255 215/256 215/500 215/501 215/502 215/503 215/504 215/505 215/506 215/100 215/507 215/508 215/509 215/510 215/511 215/512 Zvolte variantu
Kategorie Etiopea Gera Qoree Gr. 1
 

Gera je na vysočině a má chladnější a vlhčí počasí než v jiných oblastech Djimmy. Existuje také více odstínů, které v kombinaci s častými srážkami vedou k tomu, že dobře zavlažované farmy produkují sladké a chutné kávy.

Zemědělci selektivně vybírají třešně a většina dodává své třešně na mycí stanici Qoree. Při příjmu je třešeň plavena, aby se odstranily nezralé třešně a vizuálně se kontroluje, zda není poškozená třešeň. Třešeň se drtí na diskovém rozvlákňovači stanice a fermentuje se za mokra po dobu 18 až 24 hodin.  

Po fermentaci se pergamen promyje čistou vodou a přemístí do vyvýšených postelí, aby se vysušil. U lůžek si pracovníci vyzvednou sušicí pergamen, aby odstranili jakýkoli poškozený nebo vadný pergamen. Sušící pergamen se pravidelně otáčí, aby se zajistilo rovnoměrné sušení. Pergamen obvykle trvá asi 14 až 18 dní, než uschne.

Stupně v Etiopii závisí na vizuální kontrole vad a kvalitě šálku. 1. stupeň je považován za kávu nejvyšší kvality. 1. a 2. stupeň se považují za speciální kávu, stupeň 3–9 se klasifikuje jako komerční káva. Stupeň 1 je bez závad a kazů pohárů a má nulové kvakery.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: