Popis
Yirgacheffe je na vysočině a má chladnější a vlhčí počasí než v jiných oblastech Djimmy. Existuje také více odstínů, které v kombinaci s častými srážkami vedou k tomu, že dobře zavlažované farmy produkují sladké a chutné kávy.
Zemědělci selektivně vybírají třešně a většina dodává své třešně na mycí stanici Qoree. Při příjmu je třešeň plavena, aby se odstranily nezralé třešně a vizuálně se kontroluje, zda není poškozená třešeň. Třešeň se drtí na diskovém rozvlákňovači stanice a fermentuje se za mokra po dobu 18 až 24 hodin.
Po fermentaci se pergamen promyje čistou vodou a přemístí do vyvýšených postelí, aby se vysušil. U lůžek si pracovníci vyzvednou sušicí pergamen, aby odstranili jakýkoli poškozený nebo vadný pergamen. Sušící pergamen se pravidelně otáčí, aby se zajistilo rovnoměrné sušení. Pergamen obvykle trvá asi 14 až 18 dní, než uschne.
Stupně v Etiopii závisí na vizuální kontrole vad a kvalitě šálku. 1. stupeň je považován za kávu nejvyšší kvality. 1. a 2. stupeň se považují za speciální kávu, stupeň 3–9 se klasifikuje jako komerční káva. Stupeň 1 je bez závad a kazů pohárů a má nulové kvakery.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.