• 1 z 4
 

Etiopea Yirgacheffe Adado Gr. 1

 

Tato 100% Arabica z kraje Yirgacheffe zpracovaná mokrou metodou (washed) se v chuti vyznačuje tóny,heřmánku, citrusových plodůa ibišku. Acidita střední, vhodná na přípravu espressa, filtru a french pressu.

Nadmořská výška 1795-2150 m.n.m..

Cupping skóre : 86,5

Dostupnost Zvolte variantu Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem
hrubost mletí
hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
270 Kč 530 Kč 1 040 Kč 270 Kč 530 Kč 1 040 Kč 270 Kč 530 Kč 1 040 Kč 270 Kč 530 Kč 1 040 Kč 270 Kč 530 Kč 1 040 Kč 270 Kč 530 Kč 1 040 Kč 270 Kč 530 Kč 1 040 Kč od 270 Kč
234,78 Kč 460,87 Kč 904,35 Kč 234,78 Kč 460,87 Kč 904,35 Kč 234,78 Kč 460,87 Kč 904,35 Kč 234,78 Kč 460,87 Kč 904,35 Kč 234,78 Kč 460,87 Kč 904,35 Kč 234,78 Kč 460,87 Kč 904,35 Kč 234,78 Kč 460,87 Kč 904,35 Kč od 234,78 Kč bez DPH
   
Kód produktu 215/250 215/500 215/100 215/251 215/501 215/507 215/252 215/502 215/508 215/253 215/503 215/509 215/254 215/504 215/510 215/255 215/505 215/511 215/256 215/506 215/512 Zvolte variantu
Kategorie Káva
 

Yirgacheffe je na vysočině a má chladnější a vlhčí počasí než v jiných oblastech Djimmy. Existuje také více odstínů, které v kombinaci s častými srážkami vedou k tomu, že dobře zavlažované farmy produkují sladké a chutné kávy.

Zemědělci selektivně vybírají třešně a většina dodává své třešně na mycí stanici Qoree. Při příjmu je třešeň plavena, aby se odstranily nezralé třešně a vizuálně se kontroluje, zda není poškozená třešeň. Třešeň se drtí na diskovém rozvlákňovači stanice a fermentuje se za mokra po dobu 18 až 24 hodin.  

Po fermentaci se pergamen promyje čistou vodou a přemístí do vyvýšených postelí, aby se vysušil. U lůžek si pracovníci vyzvednou sušicí pergamen, aby odstranili jakýkoli poškozený nebo vadný pergamen. Sušící pergamen se pravidelně otáčí, aby se zajistilo rovnoměrné sušení. Pergamen obvykle trvá asi 14 až 18 dní, než uschne.

Stupně v Etiopii závisí na vizuální kontrole vad a kvalitě šálku. 1. stupeň je považován za kávu nejvyšší kvality. 1. a 2. stupeň se považují za speciální kávu, stupeň 3–9 se klasifikuje jako komerční káva. Stupeň 1 je bez závad a kazů pohárů a má nulové kvakery.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
J Avatar autora | 6.7.2023
Káva naprosto skvělá. Chuť naprosto báječná.