Novinka Tip Efekt lupa
  • 1 z 3
 

Rwanda Isimbi

Neohodnoceno
 

Jemná africká káva rodu Arabica, v jejíž chuti dominuje hořká čokoláda a sladká hruška. Zanechává v ústech příjemný pocit a dlouhou sladkou dochuť. Vhodná na přípravu espressa i filtrované kávy.

Odrůda Bourbon, zpracování fully washed, nadm. výška 1500 - 2000 m.n.m.

Cupping skóre: 84,5 bodů 

Dostupnost Zvolte variantu Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem
hmotnost
hrubost mletí
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Běžná cena 185 Kč - - - - - - - - - - - od 185 Kč
Ušetříte 15 Kč (–8 %) - - - - - - - - - - - 15 Kč (–8 %)
170 Kč 185 Kč 185 Kč 185 Kč 340 Kč 340 Kč 340 Kč 340 Kč 670 Kč 670 Kč 670 Kč 670 Kč od 170 Kč
147,83 Kč 160,87 Kč 160,87 Kč 160,87 Kč 295,65 Kč 295,65 Kč 295,65 Kč 295,65 Kč 582,61 Kč 582,61 Kč 582,61 Kč 582,61 Kč od 147,83 Kč bez DPH
   
Kód produktu 164/ZRN 164/HRU 164/250 164/251 164/ZRN2 164/HRU2 164/500 164/501 164/ZRN3 164/HRU3 164/100 164/502 Zvolte variantu
Kategorie Afrika
Záruka Minimální trvanlivost 3 měsíce od data pražení
 

Kávová třešeň je selektivně ručně vybírána, aby se odstranily poškozené nebo nezralé třešně. Mycí stanice přijímá pouze dokonale zralé třešně, takže farmáři dávají při výběru větší pozornost, aby zajistili, že bude přijato maximální množství třešní.

Třešně se namočí do vody, aby se odstranily ty, které jsou poškozené hmyzem nebo mají jinou hustotu. Třešeň se potom 24 hodin za mokra fermentuje, aby se odstranila zbývající dužnina. Po dokončení fermentace je zrno v pergamenu posláno přes třídicí kanály, aby se rozdělilo do tří úrovní hustoty (A1, A2 a A3). Nakonec je zrno s pergamenem namočeno po dobu asi 20 hodin, aby se zlepšila kvalita a skladovatelnost a odstranila veškerá zbývající dužnina.  

Po umytí se zrno vyjme z vody a přenese se na předsušení, aby se ručně roztřídilo. Když je zrno stále mokré, vady se často snáze zachytí. Po tomto procesu je zrno položeno na stoly, aby se sušilo na slunci, kde je také důsledně tříděno, aby se odstranily všechny zbývající vady. Zrno je poté zabaleno do pytlů.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: