Popis
Kávová třešeň je selektivně ručně vybírána, aby se odstranily poškozené nebo nezralé třešně. Mycí stanice přijímá pouze dokonale zralé třešně, takže farmáři dávají při výběru větší pozornost, aby zajistili, že bude přijato maximální množství třešní.
Třešně se namočí do vody, aby se odstranily ty, které jsou poškozené hmyzem nebo mají jinou hustotu. Třešeň se potom 24 hodin za mokra fermentuje, aby se odstranila zbývající dužnina. Po dokončení fermentace je zrno v pergamenu posláno přes třídicí kanály, aby se rozdělilo do tří úrovní hustoty (A1, A2 a A3). Nakonec je zrno s pergamenem namočeno po dobu asi 20 hodin, aby se zlepšila kvalita a skladovatelnost a odstranila veškerá zbývající dužnina.
Po umytí se zrno vyjme z vody a přenese se na předsušení, aby se ručně roztřídilo. Když je zrno stále mokré, vady se často snáze zachytí. Po tomto procesu je zrno položeno na stoly, aby se sušilo na slunci, kde je také důsledně tříděno, aby se odstranily všechny zbývající vady. Zrno je poté zabaleno do pytlů.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.