Popis
Tato Ilomba Matunda AB je směs kávy od drobných farmářů v okrese Mbozi v regionu Songwe v jižní Tanzanii. AB popisuje velikost zeleného zrna v šarži. V Keni i v Tanzanii je pergamen tříděn podle velikosti zrna pomocí řady sít, z nichž každé má různé rozteče drátů. V tomto případě je káva směsí zrn velikosti A i B, které jsou smíchány. Zrna velikosti A jsou ty, které se nevejdou přes 6,8 milimetrové síto. Zrna velikosti B se nevejdou přes 6,2 milimetrové síto.
Třešeň je ručně sklizena a poté dodávána do centrální mycí stanice pro rozvlákňování. Voda pro zpracování pochází ze zdroje vzdáleného asi 50 km, řeky Songwe. Třešeň se poté rozvlákní na ekologickém rozvlákňovači a poté se za mokra fermentuje. Po fermentaci se pergamen suší na vyvýšených postelích po dobu 14 dnů.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.