Guatemala SHB Huehuetenango washed

Neohodnoceno
 

 

100% arabica, metoda zpracování: praná (washed), nadm. výška 1400-2000 m.n.m.. Jemná káva středního těla, jemná acidita, v chuti po čokoládě, ovoci a květinách. Chuťový profil : ořechy, hořká čokoláda, jablko.

Cupping skóre : 84,25 bodů

Dostupnost Zvolte variantu Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem
hrubost mletí
hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
215 Kč 215 Kč 215 Kč 215 Kč 215 Kč 215 Kč 215 Kč 410 Kč 410 Kč 410 Kč 410 Kč 410 Kč 410 Kč 410 Kč 800 Kč 800 Kč 800 Kč 800 Kč 800 Kč 800 Kč 800 Kč od 215 Kč
186,96 Kč 186,96 Kč 186,96 Kč 186,96 Kč 186,96 Kč 186,96 Kč 186,96 Kč 356,52 Kč 356,52 Kč 356,52 Kč 356,52 Kč 356,52 Kč 356,52 Kč 356,52 Kč 695,65 Kč 695,65 Kč 695,65 Kč 695,65 Kč 695,65 Kč 695,65 Kč 695,65 Kč od 186,96 Kč bez DPH
   
Kód produktu 80/518 80/250 80/513 80/514 80/515 80/516 80/517 80/500 80/519 80/520 80/521 80/522 80/523 80/524 80/100 80/525 80/526 80/527 80/528 80/529 80/530 Zvolte variantu
Kategorie Guatemala
Záruka Minimální trvanlivost 3 měsíce od data pražení
 

Vzhledem k odlehlosti v jedné ze tří nevulkanických oblastí Guatemaly zpracovává většina producentů v Huehuetenango vlastní kávu. Zemědělci selektivně ručně sbírají třešně a drví je na svých farmách, obvykle pomocí malých ručně poháněných nebo elektrických bubnových rozvlákňovačů. Po fermentaci se pergamen míchá, aby se odstranila zbývající dužnina a promyje se čistou vodou. Veškerá voda použitá při rozvlákňování a praní bude filtrována - obvykle přes hliněné otvory - tak, aby organické pevné látky nekontaminovaly místní vodní cesty. 

Farmáři obvykle položí pergamen, aby ho vysušili na vyvýšených postelích, které jsou naskládány na sebe, aby se maximalizoval prostor. Terasy jsou také často používány.

 Přísně tvrdé fazole (SHB) určuje nadmořskou výšku, ve které byla káva pěstována. Káva musí být pěstována ve výšce 1200 metrů nad mořem nebo výše, aby byla považována za SHB. Vyšší nadmořská výška a nižší teploty znamenají, že kávové ovoce zraje pomaleji a vytváří tak hustší zrno.

EP znamená Evropské třídění. To znamená, že zelené fazole jsou tříděny, aby se zkontrolovaly, zda nejsou vadné fazole nebo neobsahují cizí materiál.   

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: