Kenya AA Swara

 

Káva z Keni je příjemně ovocitá s vyšší aciditou, v chuti po limetce, černém čaji,  s dochutí po lesním ovoci máčeném v čokoládě. 100 % arabica, zpracovaná promytou metodou. Kávová zrna jsou vysoké kvality AA pěstovaná v nadmořské výšce 1900 m.n.m.. Vhodná na přípravu espressa, mocca konvičky i filtru.

Cupping skóre: 81,75

Dostupnost Zvolte variantu Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks)
hrubost mletí
hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
241 Kč 461 Kč 899 Kč 241 Kč 461 Kč 899 Kč 241 Kč 461 Kč 899 Kč 241 Kč 461 Kč 899 Kč od 241 Kč
215,18 Kč 411,61 Kč 802,68 Kč 215,18 Kč 411,61 Kč 802,68 Kč 215,18 Kč 411,61 Kč 802,68 Kč 215,18 Kč 411,61 Kč 802,68 Kč od 215,18 Kč bez DPH
   
Kód produktu 98/501 98/502 98/503 98/504 98/505 98/506 98/507 98/508 98/509 98/510 98/511 98/512 Zvolte variantu
Kategorie Afrika
 

Farmáři selektivně ručně sbírají zralé třešně a dodávají je do mycích stanic v jejich blízkosti. Někteří výrobci zpracovávají třešně na vlastních farmách. Třešně jsou pečlivě tříděny při příjmu, kde jsou odstraněny nedozrálé a přezrálé spolu s veškerými cizími látkami.  

Vytříděné, zralé červené třešně se přidávají přímo do zásobníku a rozvlákňují se buď pomocí kotoučového rozvlákňovače, nebo, pokud je to na vlastním zařízení farmáře, pomocí malého bubnového rozvlákňovače. Káva se fermentuje a poté se promyje v čisté vodě, aby se odstranily zbytky slizu.

Mokrý pergamen se roztřídí a zbylé poškozené fazole se odstraní. Poté se pergamen přemístí na vyvýšená lůžka k dokončení sušení. Zde se pravidelně obrací, aby se zajistilo rovnoměrné sušení, a zakrývá se v nejteplejší části dne a přes noc, aby se zabránilo praskání a/nebo kondenzaci. Pracovníci budou také pravidelně kontrolovat sušící se pergamen a odstraňovat poškozené fazole. Doba schnutí se obvykle pohybuje kolem dvou týdnů v závislosti na aktuálním počasí.  

Po vysušení je pergamen doručen společnosti Kahawa Bora Millers, jedné z našich sesterských společností v Keni. Mlýn má kapacitu k samostatnému mletí menších šarží, aby se zachovala kvalita a sledovatelnost.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: