Popis
Café Monteverde je producentská skupina, která sdružuje 250 farmářů z oblasti kolem Rodriguez de Mendoza, Amazonas, Peru. Zakladatelé, Alfonso Tejada a Karen Araoz, nabízejí svou vlastní Finca Timbuyacu jako modelovou farmu pro členy, aby se naučili mnoho cenných pěstitelských a zpracovatelských dovedností, které jim pomohou zlepšit jejich sklizeň.
Tento pozemek Monteverde čerpá ze sklizně všech 250 farmářů pracujících v rámci skupiny. Každý přírůstek do šarže je pečlivě prověřován a vybírán pro kvalitu šálku. Profil je reprezentativní pro region Rodriguez de Mendoza. Má sladký, ovocný profil, který nám připomíná sirup z bobulí.
Každý výrobce sklízí a zpracovává svou vlastní třešeň. Třešeň je selektivně ručně sbíraná. Sklízí se pouze zralé třešně. I když se specifické metody zpracování každého farmáře mohou lišit, obecná struktura zpracování zůstává podobná.
Nejprve se třešeň rozdrtí buď ručním nebo motorovým rozvlákňovačem. Poté se káva fermentuje v dřevěných bednách nebo vanových tancích po dobu 12-18 hodin. Fazole se poté promyjí čistou vodou, přičemž se odstraní veškerý zbývající sliz.
Sušení může probíhat na cementových podložkách, podnosech, paletách, solárních stanech nebo střechách. Doba sušení se liší podle umístění farmy a prostoru sušení, ale veškerý pergamen je vysušen na 12% vlhkost. Po vysušení výrobci balí pergamen do polypropylenových pytlů uložených na dřevěných paletách na bezpečném, dobře větraném místě. Poté jsou převezeny do sběrného centra, kde jsou vyhodnoceny.
Každá šarže je hodnocena pomocí 300 gramového vzorku. Fazole jsou kontrolovány na vady, kvalitu, barvu, obsah vlhkosti a další. Po přijetí se fazole melou a připravují na export.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.