Peru SHB EP Amazonas Monte Verde washed

 

Kávová zrna zpracovaná promytou metodou poskytují nasládlou kávu s jemnou aciditou, plným tělem a neskutečnou čokoládovou dochutí. 

100% arabica, metoda zpracování : praná (washed), kvalitní velké zrno 17/18, nadm. výška: 1500-1800 m.n.m..

Dostupnost Zvolte variantu Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem
hrubost mletí
hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
190 Kč 360 Kč 700 Kč 190 Kč 360 Kč 700 Kč 190 Kč 360 Kč 700 Kč 190 Kč 360 Kč 700 Kč 190 Kč 360 Kč 700 Kč 190 Kč 360 Kč 700 Kč 190 Kč 360 Kč 700 Kč od 190 Kč
169,64 Kč 321,43 Kč 625 Kč 169,64 Kč 321,43 Kč 625 Kč 169,64 Kč 321,43 Kč 625 Kč 169,64 Kč 321,43 Kč 625 Kč 169,64 Kč 321,43 Kč 625 Kč 169,64 Kč 321,43 Kč 625 Kč 169,64 Kč 321,43 Kč 625 Kč od 169,64 Kč bez DPH
   
Kód produktu 74/250 74/500 74/100 74/251 74/501 74/507 74/252 74/502 74/508 74/253 74/503 74/509 74/254 74/504 74/510 74/255 74/505 74/511 74/256 74/506 74/512 Zvolte variantu
Kategorie Peru
Záruka Minimální trvanlivost 3 měsíce od data pražení
 

Café Monteverde je producentská skupina, která sdružuje 250 farmářů z oblasti kolem Rodriguez de Mendoza, Amazonas, Peru. Zakladatelé, Alfonso Tejada a Karen Araoz, nabízejí svou vlastní Finca Timbuyacu jako modelovou farmu pro členy, aby se naučili mnoho cenných pěstitelských a zpracovatelských dovedností, které jim pomohou zlepšit jejich sklizeň. 

Tento pozemek Monteverde čerpá ze sklizně všech 250 farmářů pracujících v rámci skupiny. Každý přírůstek do šarže je pečlivě prověřován a vybírán pro kvalitu šálku. Profil je reprezentativní pro region Rodriguez de Mendoza. Má sladký, ovocný profil, který nám připomíná sirup z bobulí.

Každý výrobce sklízí a zpracovává svou vlastní třešeň. Třešeň je selektivně ručně sbíraná. Sklízí se pouze zralé třešně. I když se specifické metody zpracování každého farmáře mohou lišit, obecná struktura zpracování zůstává podobná.

Nejprve se třešeň rozdrtí buď ručním nebo motorovým rozvlákňovačem. Poté se káva fermentuje v dřevěných bednách nebo vanových tancích po dobu 12-18 hodin. Fazole se poté promyjí čistou vodou, přičemž se odstraní veškerý zbývající sliz.

Sušení může probíhat na cementových podložkách, podnosech, paletách, solárních stanech nebo střechách. Doba sušení se liší podle umístění farmy a prostoru sušení, ale veškerý pergamen je vysušen na 12% vlhkost. Po vysušení výrobci balí pergamen do polypropylenových pytlů uložených na dřevěných paletách na bezpečném, dobře větraném místě. Poté jsou převezeny do sběrného centra, kde jsou vyhodnoceny.

Každá šarže je hodnocena pomocí 300 gramového vzorku. Fazole jsou kontrolovány na vady, kvalitu, barvu, obsah vlhkosti a další. Po přijetí se fazole melou a připravují na export.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: